Huidverbetering

Huidverbeteringsbehandelingen bij studio shape it

Heb je last van een droge / schilferige huid, onrustige huid, vette huid, acné / onzuivere huid, grauwe huid / rokers huid, hyperpigmentatie, verslapte huid, rimpels, fijne lijntjes, rosacea, couperose of littekens?

Kortom kan jouw huid wel wat hulp gebruiken? Boek dan nu snel je afspraak!

Voor huidverbetering gebruik ik de merken: Yellow Rose en Salonne Pro

Yellow Rose is een familiebedrijf gevestigd in Griekenland. De producten zijn dierproefvrij, hypoallergeen en bevatten uitsluitend natuurlijke ingrediënten. Yellow Rose producten bevatten een hoge concentratie aan werkstoffen die zeer mooie resultaten geven.

Salonne Pro is een volledig Nederlands bedrijf dat zijn eigen productlijn ontwikkeld en produceert. De producten van Salonne Pro zijn dierproefvrij, parabenevrij, siliconenvrij, sulfaatvrij, vegan, vrij van microplastics, phthalatenvrij en vrij van hoofdallergenen uit parfum. De verpakkingen van Salonne Pro zijn recuclebaar en de glazen pipetflesjes zijn gemaakt van gerecycled glas. De doosjes zijn gemaakt van karton met een FCS keurmerk.

Naast de producten van Salonne Pro en Yellow Rose gebruik ik apparatuur voor het verbeteren van je huid:

Ultrasound zorgt voor hoogfrequente mechanische pulsen waardoor je bloedcirculatie wordt bevorderd, jouw huidspieren worden versterkt en de voedende werkstoffen (ampullen/serums) die ik gebruik kunnen dieper doordringen in de huid. Rimpels worden tegengegaan en je huid blijft er jonger uitzien.

De skin peeler is een apparaat dat werkt op basis van ultrasonische geluidsgolven en warmte. Door middel van de geluidgolven wordt de huid intensief gereinigd. De skin scrubber is vergelijkbaar met een intensieve peeling en/of scrub. Deze behandeling maakt de bovenste laag van de opperhuid los en reinigt de poriën diep.

Hoog Frequent zorgt via een glazen elektronische buis dat er stroom wordt overgebracht op het gezicht. Dit zet zuurstof uit de lucht om in ozon wat voor een antibacteriële werking zorgt. Een behandeling met de glaselektrode desinfecteert de huid door het Ozonlicht. Het Ozonlicht doodt alle ziektekiemen en bacteriën. Onderhuidse ontstekingen zoals puistjes verdwijnen sneller

De koude en warme hamer is een apparaat met aan beide zijde een metalen plaatje. Het is bedoeld voor koeling en verwarmen van de huid. Met de koude kant ik de huid ‘verdoven’ voor een ontharingsbehandeling of de huid verkoelen en kalmeren na een ontharings/huidverbeteringsbehandeling. De warme kant ontspant de huid en kan ik inzetten voor het aanbrengen van een masker.

Galvanic/Iontoforese zorgt ervoor dat de vermoeide en gestreste huid wordt verzorgd met nieuwe energie. De huid wordt intensief gereinigd en verzorgd met hoogwaardige werkstoffen d.m.v. positieve en negatieve energie. Dit zorgt ervoor dat de bloedcirculatie bevorderd en de cel vernieuwing wordt gestimuleerd en geactiveerd. Na Ultrasound wordt deze behandeling veel al gebruikt om de werkstoffen in de cel te brengen voor nog beter resultaat.

Diamant Microdermabrasie Is een mechanische super peeling waarmee de bovenste huidlaag op een pijnloze manier wordt verwijderd. Microdermabrasie is zeer effectief bij het verminderen van rimpels, ‘kraaienpoten’, ouderdomsvlekken en littekens van acne. Het stimuleert de aanmaak van nieuwe huidcellen en collageen. Microdermabrasie geeft een jeugdige, strakke uitstraling en de resultaten zijn direct zichtbaar.

 

Bio Peel

Een huidverbeteringsbehandeling dmv een Kruidenpeeling. De peeling is een mix van 100% natuurlijke kruiden, zeewier en algen. Deze mix zet de huid aan tot regeneratie waardoor de huid zichzelf van binnenuit gaat herstellen. De Bio Peel is een intensieve voedingsboost voor de huid en is sterk ontgiftend (detox). De peelings richt zich met name op de stamcellen van de huid in de basaalcellenlaag, hierdoor is het resultaat een gezondere gladde huid die sterk is verbeterd.

De Bio Peel kan je als eenmalige behandeling boeken maar in kuurverband werkt hij nog dieper op huidverbetering. Je kunt de Bio Peel iedere 7 tot 14 dagen herhalen. De peeling pakt de volgende huidproblemen aan:

 • Huid met puistjes en onbalans
 • Acne littekens
 • Rimpelvorming
 • Grove poriën
 • Verslapte huid
 • Hyperpigmentatie, zonneschade

De behandeling is niet pijnlijk en na de behandeling ga je niet extreem vervellen ( een lichte schilfering is mogelijk)

Wanneer kan je de behandeling niet krijgen:

 • Actieve virale infecties( oa actieve koortslip)
 • Open wondjes
 • Actinische keratose
 • Bij gebruik van retinoiden
 • Na een Botox behandeling moet je tenminste  14 dagen wachten voor de Bio Peel
 • Na een microdernabrasie, sterke chemische peeling, IPL en laserbehandeling moet je tenminste 6 weken wachten voor de Bio Peel

Bij gebruik van Roaccutane/Accutane is de behandeling in overleg met de behandelend arts.

Na de behandeling moet je tenminste 7 dagen een SPF 50 gebruiken.

 

Microneedling

Tijdens de huidverbeteringsbehandeling Microneedling wordt met een MesoPen vele kleine kanaaltjes in de huid gemaakt. Ik gebruik speciale werkstoffen die via deze kanaaltjes direct in de huid komen in de dieper gelegen huidlagen waar ze hun werk doen. De huid herstelt deze kanaaltjes met huideigen glad collageen. De behandeling is vrijwel pijnloos, je kunt vooraf aan de behandeling eventueel een paracetamol innemen.

“Vlak onder het oog is de huid erg dun en dus zal ik niet needlen in dit gebied met de “normale” naaldcartridge. Heb je in dat gebied wel lijntje en vocht problemen een ”blauwe waas” dan kan ik dit met een speciaal oogcartidge en serum behandelen. De huid zal dikker worden en dus minder blauw doorschijnen en plooitjes worden minder. Dit onderdeel kost iets meer tijd en kan je dus extra bij boeken.” Uiteraard kun je deze Oog behandeling ook boeken zonder het needlen van het gezicht.

Na de behandeling ben je een beetje rozig en voelt de huid wat warm aan. De eerste 24 uur na de behandeling raak je zomin mogelijk je gezicht aan, vermijd je de zon en zonnebank, sauna, zwemmen en sporten en neem je ipv een bad een douche.  Ook gebruik je in deze 24 uur geen make-up en cosmeticaproducten en was je de huid met puur water. Dit alles ivm de open huidstructuur.

Na 1 behandeling zie je al resultaat, heb je een huidprobleem wat je wilt oplossen dan is een kuur van 6 á 8 behandelingen raadzaam. Afhankelijk van het op te lossen huidprobleem is dit 1x per 2 of 4 weken. Daarna kun je 1x per 6 tot 8 weken een onderhoudsbehandeling inplannen.

Wat kan je bereiken met Microneedling:

 • Fijnere poriënstructuur
 • Verhelderen van Hyperpigmentatie/Melasma
 • Verminderen zichtbaarheid van littekens
 • “opvullen” van rimpels met huideigen collageen
 • Gladdere huid
 • Algehele huidverbetering

Wanneer kan ik geen Microneedling toepassen:

 • Geïrriteerde huid
 • Huidinfectie/schimmelinfectie
 • Actieve Herpes
 • Actieve Acne (enkele puistjes mag wel)
 • Diabetes type 1 of 2 (of toestemming arts)
 • Actieve Rosacea
 • Psoriasis
 • Actinische Keratosen
 • Kanker ( in remissie in  overleg met arts)
 • Open wonden of zweren (actieve koortslip)
 • Bloedstollingsproblemen ( overleg met arts) / hemofilie
 • Immuun onder drukkende medicijnen, akkoord arts
 • Bij chronische huidziekte, toestemming arts
 • Hart-, vaatafwijkingen, toestemming arts
 • Contactallergie (bv aloë vera, vitamine A) raadpleeg dermatoloog
 • HIV

Indien je koortslip gevoelig bent is het verstandig om een aantal dagen voor de behandeling zovirax op de lippen te smeren.

Zwangerschap en borstvoeding zijn geen contra-indicaties maar soms reageert de huid anders dan verwacht op de behandeling.

Na een Microneedling behandeling moet de huid voor minstens 14 dagen beschermd worden voor de zon met een zonnebrandcrème van minimaal 30 SPF, liever 50 SPF. Dus plan de behandeling niet vlak voor een zonvakantie.

Je kunt ook een kleine losse microneedling behandeling boeken voor alleen ogen en lippen; Voor fijne lijntjes, donkere kringen en vocht wallen onder de ogen. Lippen worden zachter en gevoed

 

BioPulse Therapy:

Detoxen van je gelaat, afvalstoffen die opgehoopt zijn in de huidlagen worden door het lichaam opgeruimd, tevens heeft deze behandeling een liftend effect op de huid. De ideale start voor huidverbeteringstrajecten en voor betere opname van werkstoffen, ook van je dagelijkse verzorgingsproducten.

Deze unieke behandeling is een intensieve huidherstel behandeling op basis van Biochemie, op het snijvlak van scheikunde en biologie. De behandeling herstelt het functioneren van de huid door een betere bloedcirculatie, oxygenatie (zuurstof) en lymfedrainage.

Je cellen worden geactiveerd, afvalstoffen verwijderd (na de behandeling moet je dus goed water drinken) het spierweefsel wordt geregenereerd en verstevigd (liftend effect). Worden werkstoffen beter opgenomen en de collageenaanmaak wordt geactiveerd.

Deze behandeling kun je eenmalig doen als oppepper voor je huid maar een kuur is aan te raden. Een kuur is 6 tot 8 behandelingen, de behandeling wordt per 10 dagen toegepast.

Je huid is na de behandeling wat rozig en warm en voelt een beetje trekkerig aan, doorgaans is dit na 24 uur weer normaal. De eerste 24 uur vermijd je warmte (sauna, ed) en fysieke inspanning zoals sporten. Gebruik na de behandeling voor minstens 14 dagen een zonbescherming, na 7 dagen mag je evt. onder de zonnebank (met bescherming)

Het is belangrijk dat je na de behandeling goed drinkt, minimaal 2 liter water, om de afvalstoffen uit je lichaam te verwijderen.

Je kunt BioPulse Therapy ook combineren met andere huidverbeterende behandelingen zoals bijvoorbeeld Microneedling, de effectiviteit gaat dan met 50% omhoog.

Bijna iedereen kan deze behandeling ondergaan. Uitzonderingen zijn: een allergie voor 1 van de werkstoffen, zwangerschap en borstvoeding.

Een Fruitzuur Peeling:

Tijdens een huidverbeteringsbehandeling met Fruitzuur peeling wordt een sterk geconcentreerd Glycolzuur ( 23 of 30%) gedurende een korte tijd op de huid aangebracht en zal het zijn werk doen tot op de lederhuid. Hierna wordt de werking gestopt met een speciale lotion die tevens de huid kalmeert.

Wat doet een Fruitzuur peeling voor je huid:

 • Vermindert rimpels en littekens (acné)
 •  Verstevigd de haarvaatjes, vermindering couperose en rosacea
 •  Hydratatie
 • Een gladdere huid
 • Verwijderd onzuiverheden en dode huidcellen
 • Helpt de huid zich te vernieuwen zodat er een verjongde huid ontstaat
 • In combinatie met whitening producten een mooi resultaat bij hyper pigmentatie, pigmentvlekjes

Een behandeling met fruitzuur geeft na 1 keer al een mooi resultaat, uiteraard zijn de resultaten het best te behalen in kuurverband van ongeveer 6 keer.

*Let op tijdens de zomer maanden kan ik helaas geen fruitzuur behandelingen geven*

 

Spot Remover Thermo Coagulatie 

Coagulatie is een techniek waarbij je goedaardig huidweefsel wegbrandt dmv een stroomstootje met een klein naaldje.

Met de Spot Remover kan ik oneffenheden in het gezicht of op het lichaam behandelen. Je kunt dan denken aan steelwratjes, bloedblaasjes, spider naevis, rode puntjes, kleine littekens (acné) en pigmentatie.  

Het herstel van de huid duurt ongeveer 4 weken, na de behandeling vormt zich een korstje dat je droog moet houden voor ongeveer 5 dagen en er niet aan krabben ivm littekenvorming. Gebruik na het afvallen van het korstje gedurende 2 weken een zonnebrandcrème van tenminste 30SPF. 

Wanneer mag je geen Spot Remover behandeling ondergaan:

 • Melanomen
 • Pacemaker of ander geïmplanteerd apparaat
 • Hartritmestoornissen
 • Bloedverdunners
 • Epilepsie
 • Chemotherapie
 • Zwangerschap
 • Suikerziekte
 • Auto-immuun ziekte zoals Lupus