Harsen / Waxen Lichaam

Harsen / Waxen

Harsen is het verwijderen van overtollige lichaams- en gezichtsharen door middel harsstrips of Harde wax ( striploze hars) Harsen en waxen is hetzelfde.  Een haar wordt met hars / wax helemaal verwijderd. Daardoor duurt het langer voordat de haartjes terug groeien, de haartjes zijn ook dunner en zachter dan bijvoorbeeld scheren. Je hebt dus nooit harde stoppels als bij scheren. Na het harsen zal het gemiddeld 3-8 weken duren voordat de haar weer is aangegroeid. Hoe vaker je harst hoe langer het duurt voordat de haartjes terug groeien. Harsen is een tijdelijke manier van haarverwijdering.

 

Hoe vaak kan ik me laten waxen?
Je kunt je laten waxen als haren minimaal 2 weken niet geschoren zijn. De haartjes moeten minimaal 0.5 cm lang zijn en maximaal 2 cm. Meestal is 1x in de 4 tot 5 weken harsen voldoende

 

Wanneer begin ik met harsen voor mijn vakantie?

Indien je langer dan een week op vakantie gaat is het handig om vooraf al, ongeveer, 3x een behandeling te hebben gedaan. In het begin zullen de haartjes die ik nog niet met hars verwijderd heb( de haartjes die nog niet zijn doorgekomen) snel voelbaar zijn. Na ongeveer 3x harsen hebben we alle haartjes een keer geharst en zal het resultaat langer houden.

 

Wanneer kan ik me niet laten waxen?
Laat je niet waxen als je medicijnen slikt die de gevoeligheid van de huid beïnvloeden zoals Retin A, Accutane, Tetracycline of Glucolic Acid. Vertel van te voren als je diabetes hebt, een huidallergie, een zieke hebt die je immuunsysteem aantast of een chemotherapie/radiotherapie hebt ondergaan.

Hoe zit het met hygiëne?

Hygiëne is ontzettend belangrijk. Daarom gebruik ik op oksels en bikinilijn houten spatels om wax op jouw huid aan te brengen maar één keer (no double dipping). Bij de benen gebruik ik een metalen spatel die gedesinfecteerd wordt, hars die met je huid in aanraking is gekomen komt niet terug in de harspot. Ik werk altijd met handschoenen aan. Dus alles wat jou aanraakt is schoon!


Contra-indicaties harsen /waxen

– allergie voor het product
– spataders
– recente littekens
– harige moedervlekken, wratten
– blauwe plekken
– zeer gevoelige huid
– snij- en schaafwonden
– geïrriteerde of ontstoken huid
– net na het zonnen of de zonnebank
– slechte circulatie, zoals bij mensen met diabetes of een zweer op hun been


Tips voor na de behandeling

  • neem geen hete douche of bad
  • gebruik vlak na het harsen geen geparfumeerde zeep op de behandelde zone, omdat dit lichte ongemakken en irritatie kan veroorzaken
  • ga gedurende 24 uur niet in de zon liggen
  • kom in gemakkelijk zittende kleding naar je afspraak, je behandelde zone kan wat gevoelig zijn
  • Laat je de bikinilijn harsen, doe dan niet je duurste slip aan